Dolomiti plus

12. – 14. junij 2015

tridnevna strokovna ekskurzija •Ÿ avtobus

1. dan: (petek, 12. 6. 2015) : Spilimbergo, San Daniele, Bordano, Venzone (V)

Spilimbergo San Daniele Bordano

Zjutraj odhod iz Ljubljane do Vrtojbe in naprej proti mestecu Spilimbergo, kjer si bomo ogledali Šolo mozaikov. Po ogledu bo sledila vožnja do mesteca San Daniele, kjer si bomo ogledali proizvodnjo pršutov in si privoščili degustacijo. Sledila bo vožnja ob reki Tilment do vasice Bordano, kjer si bomo ogledali Hišo metuljev, nato pa še bližnje mestece Venzone (Pušja vas). Z obzidjem obdano mesto, ki je bilo po rušilnem potresu leta 1976 v celoti obnovljeno, je znano predvsem po katedrali Sv. Andreja, v kateri so ohranjene mumije. Sledila bo vožnja do hotela v Auronzu ob tamkajšnjem jezeru, namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan (sobota, 13. 6. 2015): Misurina, Lagazuoi, Cibiana di Cadore (Z, V)

Tre Cime Lagazuoi Cibiana

Po zajtrku vožnja do znanega jezera Missurina, od koder je lep pogled na slikovito goro Tre Cime. Sledila bo vožnja mimo Cortine d’Ampezzo do prelaza Pass Falzarego, od koder se bomo z gondolo peljali na vrh grebena gore Lagazuoi. Z vrha se nam ponuja čudovit razgled proti Marmoladi in drugim vrhovom Dolomitov.  Za tiste, ki si ne želijo veliko hoje, je možen kratek sprehod (20 min) po vrhu grebena in nato povratek z gondolo v dolino, kjer si lahko v neposredni bližini nato ogledajo ostanke fronte iz I. svetovne vojne (muzej na prostem) in druge zanimivosti. Tisti, ki bi želeli hoditi več, se bodo lahko priključili lokalnemu vodniku in se z njim sprehodili po bližnji okolici in pri tem spoznavali geomorfologijo, geologijo in biodiverziteto obiskanega območja (3-4 ure hoje). Sledila bo vožnja do vasice Cibiana di Cadore, kjer si bomo ogledali znamenite poslikave na hišah – murales. Po ogledu se bomo vrnili v Auronzo, kjer bo večerja in prenočevanje – možnost obiska savne ali bazena v enem od sosednjih hotelov.

3. dan (nedelja, 14. 6. 2015): Longarone, Belluno, Mis, Castelfranco (Z, K)

Longarone Mis Castelfranco

Po zajtrku se bomo odpeljali do vasi Longarone, ki je znana po naravni nesreči leta 1963. Pot bomo nadaljevali do Belluna in se od tam odpeljali do jezera Mis. Tam se bomo sprehodil po čudoviti soteski s koriti in tolmuni v neposredni bližini. Za zaključek se bomo odpeljali do mesteca Castelfranco v Padski nižini in si ogledali staro mestno jedro, ki je v celoti obdano z lepo ohranjenim srednjeveškim obzidjem. Tam si bomo vzeli tudi čas za kosilo, nato pa bo sledila vožnja po avtocesti do Slovenije, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

 

Cena strokovne ekskurzije, pogoji, doplačila

Cena: 260,00 € – 20 oseb, 240,00 € – 25 oseb, 220,00 € – 30 oseb, 200,00 € – 35 oseb.
Cena vključuje: Prevoz s posebnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški, 2 x spanje na bazi polpenziona (večerja, zajtrk), organizacijo potovanja in strokovno vodstvo, DDV.
Obvezno doplačilo: Približno 35,00 € (vstopnina v Hišo metuljev, degustacija pršuta in vodstvo v Šoli mozaikov, gondola na Lagazuoi).
Doplačilo po želji: 10,00 € za enoposteljno sobo, 5 % cene aranžmaja za zavarovanje rizika odpovedi potovanja (odstopnina), 6,50 € za osnovno nezgodno zavarovanje za tujino Coris, cca. 20 € za kosilo v Castelfrancu. Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Organizator in izvajalec programa: Prirodoslovno društvo Slovenije, 2015.

Podrobnejše informacije bomo vsem prijavljenim poslali dva tedna pred odhodom.

ROK ZA PRIJAVO: 24. april 2015

PRIJAVNICA

 

Comments are closed.