Slavonija

10. – 11. maj 2017

dvodnevna ekskurzija Ÿ • avtobus

 

1. dan: (sreda, 10. 5. 2017)

Cigoc Lipicanec ZOO

V jutranjih urah odhod iz Ljubljane s turističnim avtobusom, vožnja mimo Zagreba do Popovače, kjer bomo najprej obiskali Park narave Lonjsko polje in si ogledali znamenito vas štorkelj Čigoč. Kratek postanek za ogled vasi in številna gnezda štorkelj, ki bodo v tem času še posebej aktivne. Od tu se bomo peljali mimo Jasenovca do slavonske avtoceste in pot nadaljevali do izvoza za Đakovo, kjer si bomo na posesti Ivandvor ogledali eno od ergel znamenitih lipicancev. Po ogledu bo sledila vožnja do Osijeka, kjer si bomo ogledali zamkajšnji Živalski vrt, ki slovi kot največji na Hrvaškem. Po ogledu bo večerja in prenočevanje v hotelu v neposredni bližini.

2. dan (četrtek, 11. 5. 2017)

Kopacki1 Kopacki2 Krave

Po zajtrku vožnja do vhoda v Park narave Kopački Rit, kjer se bomo najprej sprehodili po razgledni poti, nato pa se bomo z lokalnim vodnikom podali s čolni na jutranje opazovanje ptic (približno 2 uri). Po ogledu parka se bomo odpeljali na bližnjo posest Orlov put, kjer se bomo seznanili z nekaterimi avtohtonimi slavonskimi pasmami domačih živali in uživali v odličnem domačem slavonskem kosilu, nato pa se bomo odpravili proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

 

Strokovno vodstvo

Janja Benedik, dr. Staša Tome in lokalni vodniki.

Organizacija in izvedba

© Prirodoslovno društvo Slovenije, 2017.

Avtorica programa: © Janja Benedik.

Cena potovanja, pogoji, doplačila

Cena: 235,00 € – 15 oseb, 200,00 € – 20 oseb, 180,00 € – 25 oseb.
Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški, polpenzion (prenočevanje, večerja, zajtrk), vstopnine (Ergela Lipicancev Ivandvor, ZOO Osijek, vstopnina v PP Kopački Rit in panoramska vožnja s čolnom, kosilo), strokovno vodstvo slovenskega vodnika z licenco, organizacijo izleta in DDV.
Doplačilo po želji: 10,00 € za enoposteljno sobo, 5 % vrednosti aranžmaja za zavarovanje rizika odpovedi potovanja, 6,50 € za osnovno nezgodno zavarovanje za tujino Coris. Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije.

Možno je plačilo v 3 obrokih. Pri plačilu v enem obroku nudimo 5 % popust.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Vsi prijavljeni boste prejeli končno obvestilo nekaj dni pred odhodom.

PRIJAVNICA

Prirodoslovno društvo Slovenije je 6. septembra 2012 pridobilo licenco za opravljanje dejavnosti organiziranja (št. 1390) in prodaje turističnih aranžmajev (št. 1391) pri Turistično gostinski zbornici Slovenije.

Comments are closed.