Cinque Terre

8. – 10. april 2016

tridnevna ekskurzija Ÿ• avtobus

ODHOD ZAGOTOVLJEN

Območje v Liguriji ob Tirenskem morju, ki združuje pet ribiških vasic: Riomaggiore, Manarolo, Corniglio, Vernazzo in Monterosso al Mare. Območje je zaščiteno kot narodni park, zato je tudi ena izmed večjih italijanskih turističnih zanimi­vosti. Geološka zgradba tega področja je precej pestra – na relativno majhnem ozemlju se pojavljajo različne kamnine: od karbonatov, flišev do ofiolitov, ki jih bomo spoznali od bliže.

 

1. dan: (petek, 8. 4. 2016): Corniglia – Manarola

Zjutraj odhod iz Ljubljane in vožnja preko Padske nižine proti Liguriji ob Tirenskem morju do mesta La Spezia, od koder se bomo z vlakom odpeljali do Corniglie, edini od petih vasic, ki se ne nahaja neposredno ob morju. Tu bo izhodišče za vzpon do teras, po katerih se bomo sprehajali med oljkami in vinsko trto ter uživali v čudovitih razgledih na pokrajino. Po 3-4 urah zložne hoje bomo prispeli v vasico Manarola, kjer bo kratek ogled in čas za počitek ali večerjo, sledila bo vožnja z vlakom (15 min) v La Spezio, kjer bo prenočevanje v hotelu.

 

2. dan (sobota, 9. 4. 2016): Vernazza – Monterosso al Mare – Riomaggiore

Po zajtrku se bomo z vlakom odpeljali iz La Spezie do vasice Vernazza, od koder se bomo peš odpravili po lepi razgledni poti do Monterossa al Mare. Tam bo čas za kratek ogled kamnin, vasice in kosilo, nato pa se bomo z ladjico odpeljali do vasi Riomaggiore. Med vožnjo bomo lahko opazovali aktivne in opuščene terase na strmih pobočjih nad vasmi in se seznanili z vzroki za velike plazove, ki so v teh krajih precej pogosti (eden hujših leta 2011). V Riomaggiore bo čas za ogled in po želji večerja, nato pa bo sledila vožnja z vlakom nazaj do La Spezie, kjer bo prenočevanje v hotelu.

 

3. dan (nedelja, 10. 4. 2016): Salse di Nirano

 

Po zajtrku se bomo odpravili proti domu. Pot nas bo vodila do Parme in naprej do Modene, kjer bomo zavili z avtoceste in si ogledali še en zanimiv geološki pojav – sedimentne vulkane (vulcanelli). Gre za pojav, ko metan, ki je plitvo pod površjem, povezan z vodo in nevezano glino izhaja pod visokim pritiskom v manjših ali večjih izbruhih. Po ogledu sedimentnih vulkanov se bomo vrnili do Modene, od koder se bomo po avtocesti vračali proti Sloveniji. Prihod v zgodnjih večernih urah.

 

*V primeru, da bo za prvi termin napovedan dež, bomo ekskurzijo prestavili, saj so ob padavinah poti po terasah nevarne za zdrs, ob večjih nalivih je velika nevarnost plazov, ustavijo pa lahko tudi ladijski in železniški promet. Prijavljeni boste o tem obveščeni nekaj dni pred odhodom, ko bo znana vremenska napoved.

 

Strokovno vodstvo

dr. Timotej Verbovšek, Janja Benedik.

 

Organizacija in izvedba

© Prirodoslovno društvo Slovenije, 2016.

 

Cena potovanja, pogoji, doplačila

Cena za člane: 355,00 € – 15 oseb, 265,00 € – 25 oseb, 226,00 € – 35 oseb. Možno je plačilo v 3 obrokih.
Cena za nečlane: 390,00 € – 25 oseb, 290,00 € – 30 oseb, 248,00 € – 35 oseb. Možno je plačilo v 3 obrokih.
Cena vključuje: Prevoz po programu s turističnim avtobusom in vsemi pripadajočimi stroški, spanje z zajtrkom (brez večerje) v dvoposteljni sobi, organizacijo potovanja in strokovno vodstvo, DDV.
Doplačilo: Približno 30,00 € za 4 vožnje z vlakom, vožnjo z ladjico in plačilo poti od Vernazze do Monterossa al Mare. Navedeni znesek plačate v gotovini vodniku na poti.
Doplačilo po želji: 5 % vrednosti aranžmaja za zavarovanje rizika odpovedi potovanja (odstopnina), 6,50 € za osnovno nezgodno zavarovanje za tujino Coris, 20,00 € za enoposteljno sobo. Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije.

Za plačilo v enem obroku nudimo 5 % popust na osnovni aranžma.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Vsi prijavljeni boste prejeli končno obvestilo en teden pred odhodom.

 

PRIJAVNICA

Comments are closed.