Delta Donave

29. april – 6. maj 2019

osemdnevno potovanjeŸ • letalo • avtobus


Potovanje bomo ponovili konec aprila 2020.

Delta Donave je spomenik drugi najdaljši evropski reki, ko se po skoraj 3000 km dolgi poti preda vodam Črnega morja. Mozaik rečnih kanalov, mokrišč, poplavnih gozdov in sipin je raj za številne rastlinske in živalske vrste. Vožnja med bogatim rastlinjem po spokojnih vodah  in oprezanje za številnimi živalmi, predvsem pticami, nas bo odpeljala tudi v zgodovino človeka in njegovim sobivanjem z bogato rečno delto. Tradicionalna romunska kultura je tu še vedno zelo živa in prepustili se bomo njenim barvam, okusom in zvokom.

 

1. dan: ponedeljek, 29. april 2019

Odhod iz Slovenije z letališča Brnik, let do Bukarešte. Iz Bukarešte prevoz z avtobusom do mesta Tulcea, namestitev v hotelu.

2. dan: torek, 30. april 2019: JEZERO SARATURI

 

Že prvi dan nas čaka pristen stik z naravnim in kulturnim bogastvom delte reke Donave. Po zajtrku vožnja z avtobusom do vasice Murighiol in sprehod do jezera Saraturi, kjer bomo z nekaj sreče lahko opazovali vodne ptice. Sprehod ob jezeru, nato pa vožnja do trdnjave Halmyris, nekdanje antične naselbine. Po ogledu povratek proti Tulcei, večerja in prenočevanje.

3. dan: sreda, 1. maj 2019: GOROVJE MACIN

 

Zjutraj bomo najprej obiskali sedež NP Gorovje Macin, saj si bomo najstarejše gorovje v Romuniji ta dan tudi ogledali. Gorovje se nahaja zahodno od Tulcee, kamor se bomo odpeljali z avtobusom. Sprehodili se bomo po označeni krožni poti in občudovali razglede proti delti Donave, pestro vegetacijo in spoznavali ene najstarejših kamnin v Evropi (9 km, pribl. 450 m vzpona in spusta). Povratek v Tulceo.

4. dan: četrtek, 2. maj 2019: REČNI KANALI

 

Pravo doživetje delte Donave: celodnevna vožnja z ladjico po številnih rečnih kanalih in jezerih SV dela parka, opazovanje vodnega rastlinstva in številnih vrst ptic. Vmes krajši postanki in čas za kosilo.

5. dan: petek, 3. maj 2019: GOZD LETEA

 

Po zajtrku vožnja s čolnom do vasi Letea, od koder se bomo z avti odpravili v istoimenski gozd. Tam se bomo sprehodili po peščenih sipinah in se seznanili s poplavnimi gozdovi. Sledila po vožnja z ladjico do vasi Mila 23, kjer bomo imeli kosilo pri prijaznih domačinih. Vrnitev v Tulceo v večernih urah.

6. dan: sobota, 4. maj 2019: HISTRIA

 

Dan za odkrivanje bogate preteklosti obiskanega območja. Pot nas bo vodila južno od Tulcee proti nekdanjemu pomembnemu antičnemu pristanišču Histria. Sprehodili se bomo po arheološkem parku in si ogledali muzej, potem pa si ogledali še nekaj kraških pojavov v bližnji soteski Dobrogea. Ob vrniti nazaj v Tulceo se bomo seznanili še z nekaterimi kulturnimi posebnostmi.

7. dan: nedelja, 5. maj 2019: ČRNO MORJE

 

Zadnji dan bomo svoje oglede zaključili ob koncu poti reke Donave – na obali Črnega morja. Z ladjico se bomo odpeljali po rečnih kanalih do vasi Sf. Gheorghe, kjer se bomo sprehodili po peščenih plažah in si v  vasici privoščili zaključno tradicionalno kosilo. Popoldan povratek v Tulceo.

8. dan: ponedeljek, 6. maj 2019: POVRATEK DOMOV

Zjutraj vožnja iz Tulcee proti Bukarešti, let Bukarešta – Ljubljana (letališče Brnik).

 

CENA POTOVANJA:

Cena za člane in/ali naročnike revije Proteus na osebo v dvoposteljni sobi: 990,00 € (prijavljenih 29 oseb).

Cena za nečlane je višja za 10 %.

DOPLAČILA PO ŽELJI:

 • enoposteljna soba: 100,00 €.
 • zavarovanje za tujino Coris: 8,00 €.

OBVEZNO DOPLAČILO OB PRIJAVI MANJŠEGA ŠTEVILA OSEB:

 • oplačilo, če bo v skupini le od 25 do 28 oseb: 60,00 €
 • doplačilo, če bo v skupini le od 20 do 24 oseb: 90,00 €,
 • doplačilo, če bo v skupini le od 15 do 19 oseb: 210,00 €.

OBVEZNO DOPLAČILO ZA DRAŽJO LETALSKO KARTO (prvi nakup letalskih kart se opravi po prijavi minimalnega števila potnikov):

 • ob prijavi po 15. januarju 2019: 30,00 € na osebo,
 • ob prijavi po 15. februarju 2019: 50,00 € na osebo,
 • ob prijavi po 15. marcu 2019: 70,00 € na osebo.

POPUSTI

 • plačilo v enem obroku: -5 %.

Možno je plačilo v 6 obrokih. Vsaj 4 obroki mora biti plačanih pred odhodom.

Cena vključuje: Letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Istanbul – Bukarešta, Bukarešta – Istanbul – Ljubljana, letališke pristojbine in takse, zavarovanje odpovedi letalskih kart, vsi prevozi v Romuniji po programu (avtobus, ladjice), 6 x polni penzion, 2 x prenočevanje z zajtrkom, slovenski in lokalni, angleško govoreči vodnik, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacijo potovanja.

V ceno NI vključeno: vstopnine za morebitne dodatne oglede, dodatna hrana in pijača, vse ostalo, kar ni navedeno posebej, napitnine za lokalne vodnike in voznike (od 10,00 do 20,00 €).

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani www.proteus.si ali na sedežu društva.

Avtorici programa: © Janja Benedik, Magdalena Năpăruş-Aljančič, 2018.

Organizator in izvajalec programa: © Prirodoslovno društvo Slovenije, 2018-2019.

Prirodoslovno društvo Slovenije ima licenci za opravljanje dejavnosti organiziranja in prodaje turističnih aranžmajev: št. 1390 in 1391 z dne, 6. 9 . 2012 (Turistično gostinska zbornica Slovenije).

 

POMEMBNO!

 • med bivanjem v Romuniji potniki niso posebej zdravstveno zavarovani, niti ni zavarovana lastnina ali kakršne koli poškodbe (osebne poškodbe, tatvine, avtomobilske nesreče, ugrabitve, teroristični napadi, nemiri v državi, naravne katastrofe kot so potresi, požari, poplave, plazovi, …)
 • ne odgovarjamo, če bi se v primeru naravnih nesreč, kot so potresi, požari, poplave, plazovi, … moral spremeniti program potovanja,
 • ne odgovarjamo za nesreče ali poškodbe med trekingom in posledicami le-tega,
 • v primeru povišanja cen bencina, hotelov, letalskih kart ali katerih koli drugih cen, se lahko poviša cena aranžmaja,
 • ne odgovarjamo za odpovedi, zamude ali spremembe letov letalskih prevoznikov in posledic (višji stroški, ne izvedba celotnega programa),
 • če letalski prevoznik odpove let in ga prevzame druga letalska družba, ne prevzemamo morebitnih dodatnih stroškov,
 • ne prevzemamo posledic izgube prtljage med letalskimi prevozi, vse morebitne stroške krije potnik.
 • posebna zdravstvena oskrba (npr. cepljenje) pred odhodom ni potrebno.

 

Pozor! Prijava na potovanje je za potnika obvezujoča, odpoved udeležbe je mogoča le v skladu z IX. členom Splošnih pogojev poslovanja. Riziko odpovedi potovanja lahko zavarujete pri Zavarovalnici Triglav, Zavarovalnici Generali, Assistance Coris d.o.o.., …

 

PRIJAVNICA ZA POTOVANJE

Comments are closed.