Hrvaška Istra

18. – 19. oktober 2014

dvodnevna ekskurzija • avtobus

1. dan: (sobota, 18. 10. 2014)

Zjutraj odhod iz Ljubljane do majhne istrske vasice Kostanjica, od koder se bomo peš odpravili po trasi nekdanje ozkotirne železnice Parenzana proti mestecu Grožnjan (od 2 do 3 ure zložne hoje). S poti bo čudovit razgled na dolino reke Mirne in okoliške vasi. V Grožnjanu si bomo privoščili kratek oddih in ogled, sledila bo vožnja do jame Baredine, ki si jo bomo pod vodstvom tudi ogledali. Vožnja do Višnjana, kjer si bomo ogledali Observatorij Višnjan (Zvjezdarnica Višnjan) in se seznanili z njihovim delom. Večerja in prenočevanje v središču bližnjega mesteca Motovun.

2. dan (nedelja, 19. 10. 2014)

 

Po zajtrku se bomo odpeljali po dolini reke Mirne do zavarovane Motovunske šume in si gozd tudi ogledali Sledila bo vožnja do Buzeta, kjer nas bo pričakal lokalni vodnik, s katerim se bomo odpravili po Aleji glagoljašev od Roča do Huma, najmanjšega mesta na svetu. Seznanili se bomo s pisavo glagolico in kulturno zapuščino srednjeveške Istre. Sledil bo ogled slapov dolini rečice Drage pri vasi Selca v bližini Buzeta (približno 2 uri hoje), nato pa v poznih popoldanskih urah povratek proti Ljubljani.

Cena potovanja, pogoji, doplačila

Cena za člane: 115,00 € – 25 oseb, 100,00 € – 35 oseb.
Cena za nečlane: 127,00 € – 25 oseb, 110,00 € – 35 oseb.
Cena vključuje: Prevoz s posebnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški, spanje v hotelu Kaštel v Motovunu (polpenzion), organizacijo potovanja in strokovno vodstvo, DDV.
Obvezno doplačilo: 15,00 € (vstopnina v jamo Baredine, vstopnina za Observatorij Višnjan, vodstvo po Aleji glagoljašev).
Doplačilo po želji: 6,00 € za enoposteljno sobo, 5 % cene aranžmaja za zavarovanje rizika odpovedi potovanja (odstopnina), 6,50 € za osnovno nezgodno zavarovanje za tujino Coris. Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije.
Obvezna oprema: pohodni čevlji.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

PRIJAVNICA

Avtor, organizator in izvajalec programa: © Prirodoslovno društvo Slovenije, 2014.

Comments are closed.