PREDAVANJE: VOLK V SLOVENIJI – NA KRIŽIŠČU MIGRACIJSKIH POTI MED BALKANOM IN ALPAMI

V sredo, 18. januarja 2023 vas ob 19.00 uri vabimo, da se nam pridružite na naravoslovnem predavanju z naslovom Volk v Sloveniji – na križišču migracijskih poti med Balkanom in Alpami, ki ga bo za člane in članice Prirodoslovnega društva Slovenije pripravil gozdar in ekolog Gregor Simčič.

V uvodnem delu predavanja bodo predstavljene splošne biološke lastnosti vrste in kratek pregled trenutnega stanja populacij volka v Evropi. Osrednji del predavanja bo namenjen pregledu pojavljanja volka na območju Slovenije. Na kratko bo opisana zgodovino prisotnosti tega plenilca pri nas. Glavnina predavanja se bo posvetila opisu stanja v populaciji in raziskavah opravljenih v zadnjih 10 letih. V tem delu bo poseben poudarek namenjen širjenju območja stalne prisotnosti volkov in povezovanju populacije volkov, živeče na ozemlju Slovenije s populacijami  v sosednjih državah.

20200119_a_LIFE_Lynx_ – kopija

Foto: LIFE Lynx; monitoring evrazijskega risa z avtomatskimi kamerami

Predavanje bo potekalo v prostorih Prirodoslovnega društva Slovenije, (Poljanska cesta 6, Ljubljana, drugo nadstropje levo) ter prek spletne platforme Zoom.

Povezava do spletnega predavanja: https://us06web.zoom.us/j/83405327583?pwd=RkFxSHlVRmJWUjZ2M1lERGlIRm1CUT09

Povezava bo aktivna nekaj minut pred 19.00 uro.

Vljudno vabljene, vljudno vabljeni!

Comments are closed.