Provansa

21. junij 2014 – 28. junij 2014
Osemdnevno potovanje • avtobus

1. DAN (SOBOTA, 21. 6. 2014)
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane s turističnim avtobusom. Vožnja mimo Benetk, Genove, Monaka do Auiginesa, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. DAN (NEDELJA, 22. 6. 2014): SOTESKA VERDON
Po zajtrku se bomo odpeljali na krožno pot okrog največje soteske v Evropi Verdon. Po krajših postankih za fotografiranje se bomo peš odpravili do dna mogočne soteske in se po treh urah hoje povzpeli nazaj na planoto, od koder se bomo odpeljali do izhodišča soteske do umetnega jezera, od tam pa do hotela, kjer bo večerja in prenočevanje.

 

3. DAN (PONEDELJEK, 23. 6. 2014): REGALON, ROUSILLON, SENANQUE
Po zajtrku se bomo odpeljali do soteske Regalon, ki leži v Regionalnem parku Luberon. Po dobri uri hoje po eni najožjih sotesk v Franciji, ki je pravo čudo narave, se bomo odpeljali do vasice Rousillon, kjer se bomo sprehodili po učni poti, ki poteka na nahajališču okre. Okra je kremenov peščenjak,vezivo pa sestavljajo kaolin in razni železovi hidroksidi. Zaradi erozije so se oblikovale nazobčane pečine in stožčasti osamelci v vseh mogočih okrastih odtenkih – od krvavo rdečih, zlatih, oranžnih in bledo rumenih do belih. Po ogledu čudovite igre narave si bomo privoščili še skok do samostana Senanque, turistično najbolj obleganega zaradi lepih nasadov sivke. Po kratkem postanku bo sledila vožnja do zgodovinskega mesteca Orange, kjer si bomo ogledali rimski slavolok in gledališče v samem središču mesta. Sledila bo nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

4. DAN (TOREK, 24. 6. 2014): SÉRIGNAN-DU-COMTAT, VAISON-LA-ROMAINE
Po zajtrku bo sledila vožnja do kraja Sérignan-du-Comtat, kjer je ob koncu življenja živel in ustvarjal znani francoski entomolog Jean Henri Fabre, oče moderne entomologije. Ogledali si bomo njegovo hišo z bogatimi zbirkami žuželk in lepo negovan vrt. Od tam bo sledila vožnja do mesteca Vaison-La-Romaine, kjer se bomo vrnili v zgodovino in si ogledali arheološki park z ostanki rimskega mesta, nato pa se podali na sprehod po lepo ohranjenem srednjeveškem delu mesteca. Po ogledu bo sledila vožnja do Barjaca, kjer bo nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
5. DAN (SREDA, 25. 6. 2014): AVEN D’ORGNAC, ARLES
Po zajtrku se bomo odpravili do bližnje jame Aven d’Orgnac, kjer si bomo poleg jame z mnogimi dvoranami in mogočnimi kapniki ogledali tudi Antropološki in paleontološki muzej. Od tam se bomo odpeljali do mesteca Arles, kjer bo po nastanitvi v hotelu kratek ogled mesta, sledila bo večerja in prenočevanje.
6. DAN (ČETRTEK, 26. 6. 2014): CAMARGUE
Zjutraj se bomo po zajtrku odpeljali v Regionalni park Camargue, kjer se bomo najprej ustavili v Ornitološkem parku in se sprehodili po učni poti z opazovalnicami za ptice, med katerimi so prav tu najbolj znani flamingi. Po ogledu bo sledila vožnja do mesteca Saint-Maries-de-la-Mair, kjer bo kratek postanek, sledila bo vožnja po razgledni cesti ob laguni do solin v kraju Salin di Giraud. Morje v solinah je obarvano rožnato zaradi halofilne alge Dunaliella salina, ki vsebuje  veliko karotenoidov. V bližini bo možnost kopanja na peščeni plaži. Sledila bo vožnja do Martiguesa, kjer bo nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.
7. DAN (PETEK, 27. 6. 2014): LA CIOTAT,SAINT BAUME
Zjutraj se bomo po zajtrku odpeljali do mesteca Cassis in od tam po razgledni poti nad najvišjimi klifi v Franciji do mesta La Ciotat. Od tam nas bo pot vodila po razgledni poti do planote Saint Baume, kjer se bomo povzpeli do jame Marije Magdalene in si ogledali najjužnejše rastišče bukve v Franciji. Po treh urah hoje nazaj do izhodišča se bomo odpeljali v Saint Maximine-de-la-Saint Baume, kjer bo večerja in prenočevanje.
8. DAN (SOBOTA, 28. 6. 2014) 
Po zajtrku bo sledila vožnja mimo Monaka, Genove in Benetk do Ljubljane, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.
CENA POTOVANJA, POGOJI, DOPLAČILA

Cena:
670,00 € – 45 oseb, 825,00 € – 25 oseb
Cena vključuje:
prevoz s turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški, polpenzion (zajtrk, večerja)  organizacijo potovanja in strokovno vodstvo, DDV.
Obvezno doplačilo:
okvirno 30,00 € za vstopnine in strokovno vodstvo (plačate vodniku na poti).
Doplačilo po želji:
70,00 € za enoposteljno sobo, 40,00 € za zavarovanje odstopnine, 10,00 € za zdravstveno zavarovanje Coris v tujini. Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije.

PRIJAVNICA
Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Comments are closed.