Razpis za šolsko leto 2014-2015

Prirodoslovno društvo Slovenije organizira tekmovanje iz znanja biologije za osnovne šole za Proteusovo priznanje. Tekmovanje je organizirano na dveh nivojih – šolskem in državnem.

Na šolsko tekmovanje se lahko prijavijo učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol. Več o pogojih udeležbe na državnem tekmovanju in ostala pravila tekmovanja si preberite v Pravilniku tekmovanja, ki je objavljen na spletni strani www.proteus.si.

Tema tekmovanja v naslednjem šolskem letu bo »Alpske rastline«, učenci pa naj poznajo naslednje rastline in tematiko:

    • življenjska okolja v Alpah, prilagoditev rastlin na okolje,
    • ogroženost: kaj jih ogroža in zakaj,
    • posamezne vrste in njihove značilnosti: navadni alpski zvonček, živorodna dresen, alpska velesa, Zoisova zvončica, avrikelj, dvocvetna vijolica, alpska mastnica, bela čmerika, Vardjanov košutnik, kuštravi oklep, skorjasti kamnokreč, mrežastolistna vrba.
    • Latinskih imen ni potrebno poznati!

 

Dodatna gradiva in priporočeno literaturo za pripravo na tekmovanje bomo objavili na naših spletnih straneh.

 

Šolsko tekmovanje bo v sredo, 22. oktobra 2014 ob 13.00, državno pa v petek, 5. decembra 2014 ob 15.00. Šolsko tekmovanje bo trajalo 45 minut, državno pa 90 minut.

Lokacije državnega tekmovanja bomo objavili konec meseca septembra na naši spletni strani.

Rezultati državnega tekmovanja bodo objavljeni najkasneje v 10 dneh po izvedenem tekmovanju na spletnih straneh društva.

 

Kotizacija za učenke in učence za sodelovanje na tekmovanju: višina kotizacije znaša 2,44 € (vštet je 22 % DDV) na posameznega učenca, ki se bo udeležil tekmovanja na šolskem nivoju. Račun za kotizacijo bomo na šole poslali po končanem tekmovanju.

Comments are closed.