Smrekovec

21. maj 2016

enodnevna ekskurzija Ÿ• avtobus

 

ODHOD

Odhod bo na treh lokacijah v Ljubljani:

–   6.45 – avtobusna postaja mestnega prometa Kino Šiška v smeri proti Centru,

–   6.50 – avtobusna postaja mestnega prometa pri nekdanji Tobačni tovarni,

–   7.00 – parkirišče Dolgi most na Viču v Ljubljani.

PROGRAM

Iz Ljubljane se bomo peljali po avtocesti do izvoza za Logarsko dolino, kjer bomo zavili proti Mozirju in naprej proti Ljubnemu ob Savinji. Od tam se bomo peljali do Doma na Smrekovcu, kjer se bomo najprej seznanili z ostanki nekdanjega podmorskega stratovulkana, nato pa se povzpeli do vrha Smrekovec, kjer je razgledišče (pribl. 30 min hoje, dolžina poti 800 m, 180 m vzpona). Sledila bo hoja po grebenu, kjer bomo na poti do vrha Komen spoznavali botanične, zoološke in geološke posebnosti (dolžina v eno smer pribl. 5 km, 2 – 2,5 h hoje, 300 m spusta, 200 m vzpona – nazaj grede ravno obratno). Ob povratku proti koči se bomo ustavili še na vrhu Krnes. Najbolj zagnani se bodo lahko spustili do 200 m nižje ležečega Črnega jezera. Po povratku v kočo bo pozno kosilo,  sledila bo vožnja po isti poti nazaj do avtoceste in naprej do Ljubljane.

PRIHOD

Predviden prihod v Ljubljano je med 20. in 21. uro. Avtobus bo ustavil na istih lokacijah kot zjutraj.

CENA

Cena za člane: 20 oseb: 27,00 €, 35 oseb: 20,00 €.
Cena za nečlane: 20 oseb: 30,00 €, 35 oseb: 22,00 €.
Cena za otroke, dijake in študente: 10,00 €.
 Doplačilo po želji: kosilo:  približno 10,00 €.

Stroške ekskurzije boste poravnali po prejemu položnice, končna cena je odvisna od števila udeležencev. Vsi prijavljeni boste dobili dodatno obvestilo tri dni pred odhodom.

VODSTVO

Strokovno vodstvo: sodelavca Zavoda RS za varstvo narave (OE Maribor) geologinja Mojca Bedjanič in biolog Martin Vernik.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Za vse, ki bi radi pred ekskurzijo izvedeli kaj več o Smrekovcu, priporočamo ogled spletnih strani http://www.zrsvn.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=63&id_informacija=606 in www.smrekovec.net.

PRIJAVNICA

Comments are closed.