Velikani Patagonije

18. februar 2017

enodnevna ekskurzija • avtobus

IZJEMNA PRILOŽNOST!

 

ODHOD

Odhod bo na treh lokacijah v Ljubljani:

  • 6.45 – avtobusna postaja mestnega prometa Kino Šiška v smeri proti Centru,
  • 6.50 – avtobusna postaja mestnega prometa pri nekdanji Tobačni tovarni,
  • 7.00 – parkirišče Dolgi most na Viču v Ljubljani.

PROGRAM

Iz Ljubljane so bomo odpeljali po primorski avtocesti do Postojne, od tam pa proti Ilirski Bistrici in naprej proti Reki. Tam si bomo najprej pod strokovnim vodstvom ogledali Prirodoslovni muzej, v katerem se bomo seznanili z geološko zgodovino Jadrana ter bogatim rastlinstvom in živalstvom reškega območja. Po ogledu bo nekaj prostega časa za kavo ali kosilo, v popoldanskih urah pa si bomo ogledali razstavo Velikani Patagonije (Divovi Patagonije). To je največja in najbolj obsežna potujoča razstava, ki z izjemno dobro izdelanimi replikami okostij, ki so jih našli na območju Patagonije v Južni Ameriki, prikazuje najpomembnejše značilnosti teh živali in razlike med vrstami, ki so jih našli na severni polobli. Dinozavri so na razstavi predstavljeni v kontekstu evolucije in razvojem vrst v dolgem obdobju razvoja življenja na Zemlji, vzporedno pa je predstavljeno življenje naših prednikov, prvih sesalcev, ki so svojo evolucijsko pot začeli ravno v času, ko so na Zemlji prevladovali dinozavri. Vsekakor je obisk in ogled razstave, ki je odprta le do konca februarja letos, enkratna priložnost za vse, ki jih zanimajo evolucija, dinozavri in zgodovina življenja na Zemlji. Po vodenem ogledu razstave bo sledil povratek v Ljubljano, kamor se bomo vrnili med 19. in 20. uro.

STROKOVNO VODSTVO

Za strokovni ogled Prirodoslovnega muzeja Rijeka in razstave Velikani Patagonije bodo poskrbeli strokovnjaki Prirodoslovnega muzeja Rijeka (dr. Boštjan Surina s sodelavci).

CENA

Cena za člane društva: 20 oseb: 36,00 € – 45 oseb: 20,00 €.

Cena za nečlane: 20 oseb: 40,00 € – 45 oseb: 22,00 €.

Cena za otroke, dijake in študente: 15,00 €.

V ceno je vključeno: prevoz s posebnim turističnim avtobusom, strokovno vodstvo in vstopnina za razstavo Velikani Patagonije, vstop v Prirodoslovni muzej Rijeka je ob tej priložnosti za člane društva brezplačen.

Stroške ekskurzije boste poravnali po prejemu položnice, končna cena je odvisna od števila udeležencev. Vsi prijavljeni boste dobili dodatno obvestilo tri dni pred odhodom.

Stroške ekskurzije boste poravnali po prejemu položnice, končna cena je odvisna od števila udeležencev. Vsi prijavljeni boste dobili dodatno obvestilo dva dni pred odhodom.

Prijave sprejemamo do srede, 15. februarja 2017 oziroma do zapolnitve mest na avtobusu.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

PRIJAVNICA

Comments are closed.