Velikonočnica na Boču

2. april 2016

enodnevna ekskurzija Ÿ• avtobus

 

ODHOD

Odhod bo na treh lokacijah v Ljubljani:

–   6.45 – avtobusna postaja mestnega prometa Kino Šiška v smeri proti Centru,

–   6.50 – avtobusna postaja mestnega prometa pri nekdanji Tobačni tovarni,

–   7.00 – parkirišče Dolgi most na Viču v Ljubljani.

PROGRAM

Iz Ljubljane se bomo odpeljali po štajerski avtocesti proti Dramljam, kjer bomo zavili proti Ponikvi. Tam se bomo ustavili na enem  od rastišč velikonočnice (Pulsatilla grandis), kjer si bomo ogledali že plodeče rastline. Pot bomo nadaljevali proti Poljčanam. Tam se bomo, če bo interes, razdelili v dve skupini: ena skupina se bo proti koču pod Bočem odpravila peš iz Studenic po nemarkirani lovski poti (nekaj manj kot 2 uri hoje), druga pa se bo do koče pod Bočem lahko odpeljala z avtobusom. V bližini koče si bomo ogledali drugo znano rastišče velikonočnice in še cvetoče rastline ter se seznanili z njeno ogroženostjo in varovanjem. Po ogledu se bomo odpeljali do domačije Debelak, kjer bo organizirano kosilo. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo odpeljali do Rogatca, kjer si bomo ogledali Muzej na prostem s prikazom zanimive lokalne stavbne dediščine. Po vodenem ogledu bo sledila vožnja nazaj proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

PRIHOD

Predviden prihod v Ljubljano je med 20. in 21. ur0. Avtobus bo ustavil na istih lokacijah kot zjutraj.

CENA

Cena: 20 oseb: 40,00 €, 35 oseb: 25,00 €,
Cena za otroke, dijake in študente: 10,00 €.
 Doplačilo po želji: kosilo: enolončnica in sladica   9,00 €.

V ceno je vključeno: prevoz s posebnim turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški, strokovno vodstvo in vstopnina v Muzej na prostem v Rogatcu.

Stroške ekskurzije boste poravnali po prejemu položnice, končna cena je odvisna od števila udeležencev. Vsi prijavljeni boste dobili dodatno obvestilo tri dni pred odhodom.

VODSTVO

Strokovno vodstvo: sodelavci Zavoda RS za varstvo narave (OE Celje) in Slavica Tovšak.

Prijave sprejemamo na elektronski naslov prirodoslovno.drustvo@gmail.com ali na telefonsko številko 01/252-19-14 do srede, 30. marca 2016 oziroma do zasedenosti mest na avtobusu. Ob prijavi sporočite ali boste na Boč odšli peš ali z avtobusom in ali naročate kosilo ali ne.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Comments are closed.