Verona & Gardsko jezero

3. – 5. junij 2016

tridnevna ekskurzija Ÿ• avtobus

 

Gardsko jezero je znana turistična destinacija, kamor ljudje pogosto odhajajo na sproščene počitnice. Za naravoslovce pa je jezero z okolico še bolj privlačno, saj v njegovi bližnji in malo bolj oddaljeni okolici najdemo veliko geoloških in botaničnih posebnosti, pa tudi pričevanja nekdanjih prebivalcev teh krajev, ki so svoje sledi pustili v obliki ostankov kolišč ali še pred njimi v obliki petroglifov – risb, vklesanih v skale, ki nas ponesejo v daljno preteklost. S kratkim obiskom teh krajem bomo spoznali le delček izredno bogate naravne in kulturne dediščine.

 

1. dan: (petek, 3. 6. 2016): Isola della Scala – Rovereto

Vožnja iz Ljubljane mimo Sežane in Benetk proti Veroni, kjer se bomo odpeljali na posest Rižarne Melotti v vasi Isola della Scala. Tam si bomo ogledali izvir reke, ki že nekaj stoletij napaja tamkajšnja riževa polja in si ogledali pridelavo in predelavo riža. Možen bo tudi nakup njihovih izdelkov. Sledila bo vožnja proti Veroni in naprej ob vzhodnem pobočju gore Monte Baldo do Rovereta, kjer si bomo v neposredni bližini ogledali odlično ohranjene fosilne stopinje dinozavrov. Sledilo bo prenočevanje v hotelu v Roveretu.

 

2. dan (sobota, 4. 6. 2016): Bes – Corna Piana – Lago di Ledro – Varone

Po zajtrku se bomo odpeljali mimo Bretonica do vasi San Valentino na zahodnem pobočju Monte Baldo in se odpravili na planoto Malga Bes pod goro Corna Piana, ki velja za botanični biser Monte Balda. Po približno 3 urah botaničnega pohoda se bomo odpeljali proti Gardskemu jezeru in vožnjo nadaljevali do Lago di Ledro, kjer si bomo ogledali mostiščarski muzej na prostem s predstavitvijo življenja v nekdanjih predalpskih koliščih. Po ogledu se bomo vrnili do vzhodne obale Gardskega jezera, še prej pa si bomo v kraju Varone ogledali zanimivo jamo s slapom in se seznanili s pestro geologijo tamkajšnjega območja. Sledila bo vožnja do hotela, kjer bo namestitev, prosto za večerjo in prenočevanje.

 

3. dan (nedelja, 5. 6. 2016): Torri del Benaco – San Viggilio – Verona

 

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Torri del Benaco. V tamkajšnjem gradu si bomo ogledali muzej, v katerem je predstavljena zgodovina območja, ribištvo, nasadi limon, … Sledila bo vožnja do vasice San Viggilio, od koder bomo po kratkem vzponu prišli do nahajališča petroglifov, ki so jih izdelali tamkajšnji kamenodobni prebivalci. Po povratku bo sledila vožnja do Verone, kjer si bomo v mestnem središču ogledali Naravoslovni muzej, v katerem so predstavljeni znameniti fosili rib iz kraja Bolca. Po ogledu bo sledila vožnja proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

Strokovno vodstvo

dr. Marinka Pertot.

 

Organizacija in izvedba

© Prirodoslovno društvo Slovenije, 2016.

 

Cena potovanja, pogoji, doplačila

Cena za člane: 245,00 € – 20 oseb, 222,00 € – 25 oseb, 210,00 € – 30 oseb, 200,00 € – 35 oseb.
Cena za nečlane: 270,00 € – 20 oseb, 244,00 € – 25 oseb, 230,00 € – 30 oseb, 220,00 € – 35 oseb.
Cena vključuje: Prevoz po programu s turističnim avtobusom in vsemi pripadajočimi stroški, spanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi, organizacijo potovanja in strokovno vodstvo, DDV.
Doplačilo: Od 20,00 € do 25,00 € (odvisno od velikosti skupine): vstopnina in vodstvo po posesti Minotti, botanično vodstvo po gori Corna Piana, vstopnina v mostiščarski muzej, jamo s slapom Verone, muzej v Torri del Benaco in Naravoslovni muzej v Veroni.
Doplačilo po želji: 5 % vrednosti aranžmaja za zavarovanje rizika odpovedi potovanja (odstopnina), 6,50 € za osnovno nezgodno zavarovanje za tujino Coris, 40,00 € za enoposteljno sobo. Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije.

Možno je plačilo v 3 obrokih, pri plačilu v enem obroku nudimo 5 % popust.

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.

Vsi prijavljeni boste prejeli končno nekaj dni pred odhodom.

PRIJAVNICA

Comments are closed.