Matica pod zvezdami

Vljudno vabljeni na zaključek naravoslovnega natečaja za mlade in predstavitev Zbornika za zgodovino naravoslovja in tehnike v okviru cikla Matica pod zvezdami. Naravoslovni večer s slavnostno razglasitvijo rezultatov natečaja in podelitvijo nagrade bo potekal v četrtek, 16. novembra 2023, ob 17. uri v dvorani Slovenske matice (Kongresni trg 8, Ljubljana).

Naravoslovni natečaj za mlade za najboljše naravoslovno predavanje na temo Narava in človek, ki ga je Slovenska matica ob počastitvi svoje ustanovitve letos prvič organizirala v soorganizaciji s Prirodoslovnim društvom Slovenije, bomo zaključili s slavnostno razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrade.

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Jernej Pavšič (predsednik) ter akad. prof. dr. Matija Gogala in prof. dr. Zvezdan Pirtošek (člana) je odločila, da bo nagrado prejel Gaj Kušar, ki se bo ob podelitvi tudi predstavil s svojim predavanjem z naslovom Aristotel in začetki biologije.
Nagrajencu bodo čestitali tudi predstavniki Slovenske matice, Prirodoslovnega društva Slovenije in Krke, d.d.

Na dogodku bomo pozornost posvetili tudi oživitvi Zbornika za zgodovino naravoslovja in tehnike, ki je po dveh desetletjih premora začel znova izhajati. Predstavili ga bodo člani uredniškega odbora, akad. prof. dr. Tadej Bajd, dr. Drago Kladnik in mag. Andrej Seliškar, v pogovoru s tajnico-urednico Slovenske matice dr. Ignacijo Fridl Jarc.

Generalna pokroviteljica natečaja je Krka, d.d.
Dogodek soorganizirata Slovenska matica in Prirodoslovno društvo Slovenije.
Dogodek je del projekta literarnih prireditev, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.