Rezultati naravoslovnega natečaja za dijake in študente

V letošnjem letu je Slovenska matica ob počastitvi svoje ustanovitve v soorganizaciji s Prirodoslovnim društvom Slovenije prvič organizirala naravoslovni natečaj za dijake in študente iz Slovenije in zamejstva na temo »Narava in človek«.

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Jernej Pavšič (predsednik), prof. dr. Zvezdan Pirtošek in akad. prof. dr. Matija Gogala je odločila podeliti naslednjo nagrado:

Nagrada za 1. mesto:
Gaj Kušar za izvirno predavanje z naslovom Aristotel in začetki biologije (šifra: 202309) v kategoriji študentov 

Ostale nagrade niso podeljene.

Nagrajenec bo poleg denarne nagrade v višini 350 EUR prejel paket petih knjig Slovenske matice po lastnem izboru in plaketo nagrade za 1. mesto, nagrajeno predavanje pa bo objavljeno v Glasniku Slovenske matice in na spletni strani Slovenske matice. Nagrajenec bo tudi povabljen v Klub mladih Slovenske matice.

Slavnostna podelitev plakete in nagrade bo v četrtek, 16. novembra 2023, ob 17. uri v dvorani Slovenske matice v okviru prireditev Matica pod zvezdami, kjer bo nagrajenec tudi nastopil kot predavatelj na temo Aristotel in začetki biologije. V poklon naravoslovju in letošnjemu nagrajencu bomo ob tem predstavili tudi Zbornik za zgodovino naravoslovja in tehnike, ki ga je Slovenska matica letos oživila po dvajsetletni vrzeli v izhajanju.

NAGRAJENCU ISKRENO ČESTITAMO!
Generalna pokroviteljica natečaja je Krka, d.d.

Comments are closed.