PREDAVANJE: 15 LET MONITORINGA IZBRANIH CILJNIH VRST METULJEV V SLOVENIJI

V sredo, 17. maja 2023 vas ob 19.00 uri vabimo, da se nam pridružite na naravoslovnem predavanju z naslovom 15 let monitoringa izbranih ciljnih vrst metuljev v Sloveniji, ki ga bo za člane in članice Prirodoslovnega društva Slovenije pripravila biologinja Barbara Zakšek.

V Sloveniji že 15 let spremljamo stanje izbranih ciljnih vrst metuljev. Na predavanju bo predstavljena zasnova monitoringa, potek, metode in rezultati stanja.

Barbara Zakšek je biologinja z več kot 15-letnimi izkušnjami proučevanja metuljev. Zaposlena je na Centru za kartografijo favne in flore, kjer so njene glavne naloge raziskovanje razširjenosti in ekologije dnevnih in nočnih metuljev Slovenije. Zadnja leta vodi monitoring izbranih ciljnih vrst metuljev. Aktivna je tudi v Društvu za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije, kjer se osredotoča predvsem na približevanju metuljev različnim javnostim.

petelincek (1)

Foto: Petelinček (Zerynthia polyxena) je ena izmed redkih vrst metuljev za katerega se spremlja stanje in je ocenjeno kot ugodno.

 

Predavanje bo potekalo v prostorih Prirodoslovnega društva Slovenije, (Poljanska cesta 6, Ljubljana, drugo nadstropje levo) ter prek spletne platforme Zoom.

Povezava do spletnega predavanja se nahaja na sledeči povezavi: https://us06web.zoom.us/j/89199277566?pwd=ZkFuc25tYmNVem0zMVQ2OWl5WWMvUT09

VABILO

Comments are closed.