PREDAVANJE: KAJ SE LAHKO NAUČIMO OD ŽIVALI, DA POSTANEMO BOLJŠI LJUDJE?

Povzetek predavanja, ki ga je pripravila Amanda Poplas, študentka magisterskega programa Biologije in ekologija z naravovarstvom na Univerzi v Mariboru, si lahko preberete na sledeči povezavi: Kaj se lahko naučimo od živali, da postanemo boljši ljudje?

V sredo, 15. marca 2023 vas ob 19.00 uri vabimo, da se nam pridružite na naravoslovnem predavanju z naslovom Kaj se lahko naučimo od živali, da postanemo boljši ljudje?, ki ga bo za člane in članice Prirodoslovnega društva Slovenije pripravil veterinar Martin Kovše.

Predavatelj bo spregovoril o različnih vidikih (ne)odgovornega lastništva živali in tudi o tem, zakaj je odnos do živali vedno realen odsev naše družbe. Katere so tiste vrednote, na katere človeštvo vse bolj pozablja, živali pa ne? Kako pravzaprav dejansko izgleda delo veterinarja in ali imamo o tem morda napačno predstavo? Po predavanju bo sledila razprava, v kateri boste lahko udeleženci aktivno sodelovali z vašimi vprašanji in mnenji. Vljudno vabljeni vsi, tako trenutni kot morda bodoči lastniki živali, tako odrasli kot tudi otroci.

Martin Kovše, dr.vet.med., je zaposlen na Veterinarski postaji Slovenj Gradec v ambulanti za male živali in ima več kot desetletne izkušnje na področju medicine malih živali. Njegovo glavno področje je interna medicina, zanimajo pa ga praktično vse veje veterine, ki jo razume kot umetnost svoje vrste in nikakor ne samo poklic, ampak tudi poslanstvo. Zato se je odločil tudi za izvedbo različnih predavanj za splošno javnost in predvsem lastnike živali z namenom seznanjanja in ozaveščanja javnosti o odgovornem odnosu do živali. Je tudi član upravnega odbora Slovenskega združenja veterinarjev za male živali (SZVMŽ).

FB_IMG_1678182473458

Foto: Martin Kovše

Predavanje bo potekalo v prostorih Prirodoslovnega društva Slovenije, (Poljanska cesta 6, Ljubljana, drugo nadstropje levo) ter prek spletne platforme Zoom.

Povezava do spletnega predavanja: https://us06web.zoom.us/j/83092211513?pwd=Z0VYRFRlS1NHMk11dzRqaWVQWCs1dz09

Vljudno vabljene, vljudno vabljeni!

Comments are closed.