PREDAVANJE: Življenje s sovami

V sredo, 13. marca 2024 vas ob 19.00 uri vabimo, da se nam pridružite na naravoslovnem predavanju z naslovom Življenje s sovami, ki ga bo za Prirodoslovno društvo Slovenije pripravil biolog, ornitolog in kustos dr. Al Vrezec.

Sove so izjemno zanimiva in skrivnostna skupina ptic za proučevanje, in o njih vemo še vedno razmeroma malo. Zaradi njihove nočne aktivnosti jih večina ljudi sploh ne opazi, čeprav so prisotne skoraj povsod. Na predavanju boste izvedeli katere vrste sov živijo na območju Ljubljane in v njeni okolici, kakšne so njihove značilnosti, s čim vse se prehranjujejo, ter spoznali razloge, zakaj so (nekatere) vrste sov vse bolj redke in kako lahko prispevamo k njihovi ohranitvi.

Predavanje bo potekalo v prostorih Prirodoslovnega društva Slovenije, (Poljanska cesta 6, Ljubljana, drugo nadstropje levo).

Predavanje bo izvedeno v sklopu projekta Sove Ljubljane: Projekt ozaveščanja in izobraževanja o sovah na območju Mestne občine Ljubljana. Projekt je finančno podprla Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.